ABD Büyükelçiliği Hibe Programı

        ABD Büyükelçiliği Hibe Programında desteklenmesi öngörülen proje konuları; Ortak Güvenliğin Desteklenmesi, Ekonomik Refahın Güçlendirilmesi, Demokratik Değerlerin Pekiştirilmesi, Türk-Amerikan İlişkilerinin Güçlendirilmesi olarak belirlenmiştir. Çağrı 26 Nisan 2021 tarihinde başlamış olup, başvurular 18 Haziran 2021 kadar devam edecektir.

      Bu kategoride ele alınacak Ortak Güvenlik Projelerinin Desteklenmesi , terörle mücadele, ulus ötesi suçlarla mücadele, kadınların barış ve güvenlikteki rolünü teşvik etme ve Doğu Akdeniz’de işbirliğini artırma çabalarında ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğini desteklemeli ve ilerletmelidir.

      Ekonomik Refahı Güçlendirin, Yeniliği Teşvik Edin, Girişimciliği Teşvik Edin ve Dijital Ekonomiyi İyileştirin

Bu kategorideki teklifler, girişimcilik eğitimini içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir; küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) planlaması; pazarlama ve sosyal yardım tekniklerini öğretmek; araştırma ve geliştirmeyi/yeniliği teşvik etmek; ve işçi hakları ve yasalarına ilişkin farkındalığı ve bunlara bağlılığı geliştirmek. Açık ve dinamik dijital ekonomiyi güçlendiren ve yerel turizm/misafirperverlik, katma değerli tarım işletmeciliği, yenilikçi tarımsal teknoloji/uygulamalar ve kapsayıcı finansal hizmetler gibi büyüme potansiyeli olan sektörleri öne çıkaran teklifler memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu projeler, yerel ihtiyaçları karşılamak için bulut tabanlı teknolojinin kullanımını, serbest veri akışının önemi konusunda eğitimi ve kamuya açık bilgilerden yararlanmak için vatandaşların veri okuryazarlığını geliştirmeyi içerebilir. ABD arasındaki iş birliğini artırmak için teklifler memnuniyetle karşılanıyor ve Türk bilim adamları ve sanayisi başta olmak üzere tarımsal teknoloji inovasyonu, yeşil teknoloji uygulamaları, iklim değişikliği ile mücadele, mavi ekonominin geliştirilmesi ve Covid-19’a yönelik çabalar alanlarında faaliyet göstermektedir. İşletmeler arası ilişkileri güçlendirmek için ABD’li özel sektör firmalarıyla ortaklık kuran ve Türkiye genelinde ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde büyümeyi teşvik etmek için Türk-Amerikan diasporasının bilgi, deneyim ve yatırım kaynaklarını kullanan teklifler memnuniyetle karşılanmaktadır.

       Bu alandaki Demokratik Değerleri Güçlendirme Önerileri, Türkiye’de uluslararası insan hakları normlarına saygıyı güçlendirmeli, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele etmeli, LGBTQI haklarını desteklemeli, hukukun üstünlüğünü ve ifade özgürlüğünü desteklemeli ve/veya Türk medyasının ve sivil toplumun kapasitesini güçlendirmelidir. insan hak ve özgürlüklerini savunmak için. Buradaki programlar aynı zamanda Türk medyasına ve medya tüketicilerine yanlış bilgi ve dezenformasyonu tespit etme ve bunlara yanıt verme konusunda yardımcı olmayı da amaçlayabilir.

Türkiye ve ABD Bağlarını

     Destekleme bu kategoriye yönelik teklifler, çeşitliliği, içermeyi ve/veya marjinalleştirilmiş belirli toplulukların temsilini de teşvik eden İngilizce öğretimi/öğrenimini geliştirmeye yönelik programları içermelidir. STEAM eğitimini teşvik eden, ABD ve Türk STEAM eğitimcileri ve kuruluşları arasında ağlar geliştiren ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmayı teşvik eden teklifler de memnuniyetle karşılanmaktadır. Faaliyetler, Türk ve Amerikan halkı arasında kişisel, eğitimsel ve ticari bağlar kurmayı ve iki ülke arasındaki ilişkinin değerinin olumlu bir şekilde anlaşılmasını sağlamayı amaçlayacaktır. Önemli kültürel ve tarihi mekanları korumayı ve/veya restore etmeyi amaçlayan öneriler de memnuniyetle karşılanmaktadır.

Kimler başvurabilir?

      Düşünce kuruluşları ve sivil toplum/sivil toplum kuruluşları dahil ABD ve Türk kar amacı gütmeyen kuruluşlar, Kamu ve özel yüksek öğretim kurumları, Bireyler

       Proje ortakları için böyle bir kısıtlama yoktur. Başvuru sahiplerinin her kuruluş için yalnızca bir teklif sunmalarına izin verilir. Bir kuruluştan birden fazla teklif sunulursa, o kuruluştan gelen tüm teklifler finansman için uygun sayılmaz.

Ne kadar?

        Hibe başına talep edilen toplam miktar 50.000 ABD Dolarını aşamaz. Hibe için minimum miktar 5.000 $ ‘dır. Personel maliyetleri, ABD Misyonundan talep edilen toplam bütçenin %25’ini geçmemelidir. Bütçe teklifi ABD doları cinsinden sunulmalıdır.

Nasıl başvurulur?

       Başvurular İngilizce olarak yapılmalıdır; Türkçe yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Bir başvurunun teknik inceleme sonucunda uygun görülebilmesi için tüm zorunlu belgelerin sunulması gerekir. Eksik belgeler, başvurunun geçersiz sayılmasına neden olacak ve daha fazla değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

             Derneğinizin desteklerden faydalandırmak için profesyonel danışmanlık desteği almak istiyorsanız info@kocaelihibe.com adresine yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

           Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir