Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı 01 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla açılmıştır. Ülkemizin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen yüksek katma değerli ürünlerin yerli imkanlarla üretimini desteklemek ve bu alandaki işletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini sağlamak.
Başvuru Koşulları
Çağrı takvimi dâhilinde Ön Başvuru ve Kesin Başvuru aşamalarının tamamlanması suretiyle alınacaktır. Çağrı kapsamında sadece Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecektir. Başvuru işlemleri Program Portali üzerinden, firmalar adına yetkilendirilmiş gerçek kişiler tarafından yürütülecektir.
Yatırım projesinin TÜBİTAK desteklerine konu olabilecek faaliyetleri içeren Ar-Ge kısmı için yatırımcı, ArGe faaliyetlerinin tamamını veya bir kısmını yürütmek üzere bir veya daha fazla Ar-Ge yüklenicisiyle ortaklı Ar-Ge projesi sunabilir. Ar-Ge faaliyetlerinin tamamını başvuru sahibi firma dışındaki bir veya daha fazla ArGe yüklenicisi gerçekleştirecekse; projenin Ar-Ge kısmı, Ar-Ge yüklenicileri tarafından ortaklı Ar-Ge projesi olarak hazırlanabilir. Projenin Ar-Ge faaliyetleri haricindeki üretime yönelik yatırım faaliyetlerini yatırımcının yürütmesi gerekmekte olup projeye ilişkin Bakanlığın muhatabı yatırımcıdır.
Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, ürün hakkında teknik yönlendirme kapasitesi bulunan ve/veya ürünü satın alma talebine sahip olan bir veya daha fazla proje paydaşı ile iş birliği yapması beklenir. Başvuru sahibi, proje paydaşının temel ürünü satın almaya ilişkin iradesi ve niyetini belirttiği niyet mektubunu veya paydaş ile imzaladıkları uzlaşı protokolünü, kesin başvuru aşamasında Program Portali’ne yükleyebilir. Bu belgeleri sunamayanlar ise, proje paydaşının sağlayacağı katkıya dair destekleyici sair bilgi ve belgeleri de kesin başvuru esnasında Program Portali’ne yükleyebilir.
Çağrı kapsamında, sadece duyuru ekinde yer alan Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı Kapsamındaki Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. Ürün listesinde yer alan GTİP kodları 2022 yılı tanımına göre belirlenmiş olup, güncellenen kodlar için 2022 yılı eşleniği dikkate alınacaktır. Liste kapsamındaki kritik hammaddeler, başvuru esnasında ürün kodu sekmesinden başında GTİP numarası olmayacak şekilde sadece ilgili hammadde adı olarak seçilmelidir.
Desteklenen Ürün Grupları; Biyoteknoloji ve Akıllı Yaşam Teknolojileri, Elektronik ve Makine Teknolojileri, Afet Teknolojileri, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri, Yeni Nesil Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Döngüsel Ekonomi ve İklim Teknolojiler
Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü (Proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı) 30 Milyon TL’den az olamaz. Bu tutar, salt yazılım geliştirmeyi amaçlayan projeler için 10 Milyon TL olarak uygulanır.
Başvuru Tarihi
Ön Başvuru Bitiş Tarihi 13 Eylül 2024 Cuma
Başvurusu için info@kocaelihibe.com mail atarak danışmanlık ve bilgi alabilirsiniz.
Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın.