ŞİRKETİN DİJİTALLEŞME SÜRECİ NASIL BAŞLAR? 7-2

ŞİRKETİN DİJİTALLEŞME SÜRECİ NASIL BAŞLAR? 7-2 (gazetegebze.com.tr)

ŞİRKETİN DİJİTALLEŞME SÜRECİ NASIL BAŞLAR? yazı dizisinde kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Siber güvenlik tehdit türleri

       Kimlik Avı :  Saygın kaynaklardan gelen e-postalara benzeyen sahte e-posta gönderme uygulamasıdır. Amaç, kredi kartı numaraları ve giriş bilgileri gibi hassas verileri çalmaktır. Bu en yaygın siber saldırı türüdür. Kendinizi eğitim yoluyla veya kötü amaçlı e-postaları filtreleyen bir teknoloji çözümü ile korumaya yardımcı olabilirsiniz.

        Ransomware : Kötü amaçlı yazılım olarak da bilinen kötü amaçlı bir yazılımdır. Saldırganın önceden belirlenmiş bir fidye ödenene kadar mağdurun verilerini şifreler. Tipik olarak, saldırgan bitcoin gibi bir şifreleme para birimi şeklinde ödeme talep eder. Ancak o zaman saldırgan kurbanın verilerini serbest bırakmak için bir şifre çözme anahtarı gönderir.

         Malware : Kötü amaçlı yazılım, yetkisiz erişim sağlamak veya bir bilgisayara zarar vermek için tasarlanmış bir yazılım türüdür.

         Sosyal mühendislik: Rakiplerin sizi hassas bilgileri ortaya çıkarmak için kandırmak için kullandıkları bir taktiktir. Parasal bir ödeme talep edebilir veya gizli verilerinize erişebilirler.

Kurumlar Açısından Siber Güvenlik Nedir? Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

         Kurumlar, şirketler ve kobiler penceresinden siber güvenlik kavramına baktığımız zaman karşımıza ilk olarak bilgi güvenliği kavramı gelmektedir. Kurumların sahip oldukları varlıkların en başında “veri / bilgi” gelmektedir. Kurumlar sahip oldukları bilgiyi derler, işler, satar, kiralar veya bir ürün / değer üretmek için kullanabilirler. Kurumlar için kritik önem arz eden bilgi güvenliği için global dünyada birçok standart oluşturulmuştur. ISO 2701 kurumlar için üretilen global çaptaki ilk ve tek denetlenebilir bilgi güvenliği standardıdır. Bilgi güvenliğini sağlayarak gizli verilerini ve sahip oldukları en önemli varlığı, “bilgi”yi korumakla yükümlüdürler.

Siber saldırılara karşı kendinizi koruyun

        Yazılımınızı ve işletim sisteminizi güncelleyin: Bu, en güncel güvenlik yamalarından yararlandığınız anlamına gelir.

         Antivirüs yazılımı kullanın: En iyi seviyede koruma sağlamak için yazılımınızı güncel tutun.

         Güçlü parolalar kullanın: Parolalarınızın kolayca tahmin edilebilir türden olmamasını sağlayın.

         Bilinmeyen göndericilerden gelen e-posta eklerini açmayın: Bu eklere kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir.

          Bilinmeyen göndericilerden gelen e-postalardaki veya tanınmayan web sitelerindeki bağlantılara tıklamayın: Bu, kötü amaçlı yazılımların yayılmasını sağlayan yaygın bir yöntemdir.

          Halka açık yerlerde güvenli olmayan WiFi ağlarını kullanmaktan kaçının: Güvenli olmayan ağlar, işlemlere müdahale etmeye yönelik saldırılara karşı sizi savunmasız bırakır.
     Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir