Koruma, Gıda ve Sağlık Vakfı (CFHF), Asya, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu’da doğal kaynakları korumayı, gıda üretimini ve dağıtımını iyileştirmeyi ve halk sağlığını geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Vakıf, araştırmaları destekleyen veya karmaşık sorunlara yerel çözümler üretmeyi ve öğrenmeyi geliştiren hibelerle kuruluşların ve koalisyonların kapasitesini geliştirmeye yardımcı olur. Vakıf, yerel liderliği gösteren ve koruma, tarım ve sağlık bilimlerinde profesyonel gelişimi destekleyen, yerel örgütlerin kapasitesini geliştiren ve alandaki belirli bir sorunu veya soruyu ele alan projeleri destekler.
Başvuru Koşulları: Sivil toplum kuruluşları (STK), Kar amacı gütmeyen kuruluşlar
Sivil toplum örgütleri, Toplum temelli kuruluşlar, Kolejler, üniversiteler ve akademik kurumlar
Öncelikleri: Vakıf, sivil toplum kuruluşlarının özel proje ve programlarını üç alanda desteklemektedir: koruma, gıda ve sağlık.
Koruma hibeleri, düşük ve orta gelirli ülkelerde ekolojik ve çevresel koşulların iyileştirilmesine yardımcı olan. Vakıf, saha araştırmasını ve ilgili araştırma faaliyetlerini, eğitimi ve teknik yardım çabalarını, ekosistemlerin korunmasına ve biyolojik çeşitliliğin korunması. Teknik ve bilimsel eğitime vurgu yaparak kaynakların korunması ve korunması konusunda yerel liderleri eğitmek.
Gıda hibeleri, gıda ve beslenme güvenliğini iyileştirmeye ve doğal kaynakları ve ekosistemleri iyileştirmeye yönelik araştırmaya dayalı çabalara yardımcı olur. Diğer ülkelerde bilim ve uygulamayı ilerletme potansiyeline sahip belirli sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek veya geliştirmek, küçük ölçekli çiftçiler için yenilikçi eğitim ve öğretim müdahalelerini test etmek ve geliştirmek ve düşük gelirli ülkelerde önemli gıda ürünlerini etkileyen zararlıları ve hastalıkları kontrol etmek için yeni yaklaşımlar geliştirmek.
Sağlık; Vakıf, bireylerden ziyade popülasyonlara odaklanan halk sağlığı programlarını desteklemektedir. Hastalık teşhisi, tedavisi ve bakımını vurgulayan programlara kıyasla, hastalıkları önleme ve sağlığı geliştirmeyi vurgulayan programları finanse eder. Teknik yardım ve eğitim projelerini destekler, sağlığı geliştirme, hastalık önleme, aile planlaması ve üreme sağlığını ele alan toplum temelli çabalar yoluyla halk sağlığını iyileştirmek ve ihmal edilen tropikal hastalıkların anlaşılmasını ve tedavisini artırmak.
Destek Miktarı; Minimum veya maksimum hibe miktarına ilişkin herhangi bir politika yoktur. Ortalama hibe yaklaşık 20.000 $ ‘dır.
Başvuru Tarihi: 2. Tur Hibe Son Başvuru Tarihi: 1 Temmuz 2022
Başvurusu için info@kocaelihibe.com mail atarak danışmanlık ve bilgi alabilirsiniz.
Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın.