British Council Yaratıcı İş Birlikleri Hibe Çağrısı

Birleşik Krallık’taki yaratıcı sanatçılar ile Türkiye’deki kültür ve sanat kurumları arasındaki iş birliklerini desteklemek amacıyla Yaratıcı İş Birlikleri Hibe Programının ikincisi başlatılmıştır. Program kapsamında, sanatçılar ve kültür-sanat kuruluşları arasında yaratıcı iş birlikleri geliştirmek; yenilikçi ve sanatsal üretimleri teşvik etmek amacıyla her birine 350.000 TL’ye kadar hibe verilecek en fazla 7 kurum seçilecektir.

      Başvurularda, özgün bir iş birliğinin yanı sıra bireysel sanatçı ve ortaklara yönelik açık bir fayda sağlanacağı gösterilmelidir. Başvuru inceleme sürecince, iklim değişikliği ve küresel sorunların dahil olduğu küresel temaları ele alan ve çeşitliliğe ve kapsayıcılığa önem veren çağdaş projeler ön planda tutulacaktır.

     Yeni biçim veya içerikler sunan, yeni ortaklarla çalışılan veya izleyicilere farklı bir şekilde ulaşmayı hedefleyen yenilikçi projeler aranmaktadır. Türkiye’deki sanat kuruluşlarının, Birleşik Krallık’taki ortaklarla iş birliği içinde yaratıcı projeler geliştirmesine ve sunmasına yardımcı olmak, Çeşitli, kapsayıcı ve yenilikçi programlarla Birleşik Krallık ve Türkiye’deki sanat ve kültür anlayışını paylaşmak, kutlamak ve yaygınlaştırmak, Birleşik Krallık ve Türkiye’deki kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar, STK’lar, üniversiteler, yaratıcı platformlar ve sektörler dahil olmak üzere kültür ve sanat oluşumları ve kurumları arasında profesyonel iş birlikleri için fırsatlar yaratmak ve paylaşmak, Birleşik Krallık ve Türkiye’den izleyicileri kültürel paylaşım yoluyla birbirleriyle olumlu ilişkiler kurmaya teşvik etmek, Kültür ve eğitim odaklı faaliyetlere katılımı ve erişimi artırmak

     Teklif edilen projeler, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte Film, Yaratıcı teknolojiler (oyunlar, sarmalayan, karma, artırılmış ve sanal gerçeklik dahil), Edebiyat, Görsel sanatlar, Tiyatro ve dans (sirk dahil), Mimarlık, tasarım ve moda (zanaat dahil), Müzik, Disiplinler arası projeler (örneğin sanat+bilim, sanat+teknoloji) sanat biçimlerini temsil edebilir. Başvuru sahipleri, performans, rezidans, sergi, festival, gösterim programı, panel, söyleşi ve atölye çalışması gibi projeler için tekliflerini sunabilirler.

     Projeler yüz yüze, çevrim içi veya karma biçimde gerçekleştirilebilir. Dijital inovasyon içeren projeler, başvuru inceleme sürecinde ön planda tutulacaktır. Projelerde herhangi bir konu veya tema ele alınabilir ancak özellikle cinsiyet, ırk, etnik köken, engellilik, kapsayıcılık, yaş ve diğer çeşitlilik alanlarına odaklanan iş birliklerini davet ediyoruz. Tüm projelerde iki dilli (Türkçe ve İngilizce) bir kitle hedeflenmelidir. Türkçe İşaret Dili içeren projeler teşvik edilmektedir.

Başvuru Şartları

     Hibeye, kültür ve sanat kuruluşları ve kültür ve sanat odaklı yüksek öğrenim/araştırma kuruluşları başvuruda bulunabilir. Bir ‘kuruluş’, Türkiye’de kayıtlı bir banka hesabına sahip, yasal olarak kayıtlı bir teşekkül olarak tanımlanmaktadır ve özel ve kamusal kolektifler, konsorsiyumlar, topluluklar ve hayır kurumlarını içerebilir. Hibeler, kuruluşlara (topluluk temelli ve sanatçıların liderlik ettiği konsorsiyumlar dahil) verilecektir.  Türkiye’de daha önce çalışmadığımız ve özellikle İstanbul dışındaki kuruluşlardan başvurulara öncelik tanıyoruz. (Deprem bölgesinden başvurular ve bu bölgeyle yapılacak iş birlikleri teşvik edilmektedir).

Destek Miktarı  

      Seçilecek 7 kurumun her birine 350.000 TL’ye kadar hibe verilecek

Başvuru Tarihi

     17 Temmuz 2023

Başvurusu için info@kocaelihibe.com mail atarak danışmanlık ve bilgi alabilirsiniz.

 Zamanınızı yönetin. Zaman sizi yönetmesin. Gücü elinize alın. Sağlıcakla Kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir